Stambomen Mestrom - Mesterom - MestrumHans MestrumMijn naam is Hans Mestrum. In 2020 ben ik begonnen om de voorouders van de familie Mestrom, Mestrum en Mesterom in een stamboom vast te leggen. Ik heb daarbij gebruikt gemaakt van veel informatie die al voorhanden was.
Zo is het prachtige boek van Frits Mestrom uitgangspunt geweest voor Stam A Maasbracht, het boek van Frans Mestrom voor de Stam Montfort, de enorme stamboom van Jan Mestrum voor de stam Venlo en het grote archief van Jos Mestrom voor de Stam Linne, Stam België en Stam Keulen.

Om het overzichtelijk te houden staan er 6 afzonderlijke stambomen op deze site. Als u in het menu op 1 van de 6 bomen klikt opent u de betreffende tak. De indeling (o.a. A, B, C) is gebaseerd op wat anderen al hebben bedacht en wat al redelijk gangbaar is bij degenen die met de stambomen Mestrom, Mestrum en Mesterom bezig zijn.

In de diverse takken vindt u alle personen, families, bronnen en media. De (oude) bronnen komen uit diverse archieven, zoals het Regionaal Historisch Centrum Limburg, FamilySearch, archieven.nl etc. De meeste bronnen zijn te bekijken door er op te klikken. Ook zijn er veel foto's toegevoegd die ik ontvangen heb van familieleden of gevonden heb via FaceBook, Heemkunde websites e.d. Heeft u aanvullingen of correcties dan hoor ik het graag.
Levende personen zijn alleen als naam zichtbaar in verband met privacy. Personen die ouder zijn dan 100 jaar en waarvan geen overlijdensdatum bekend worden wel weergegeven. Elke stam start met de oudst bekende stamvader. Het gebruik van de scans en foto's is vrij; een E-mail zou ik dan wel waarderen.

U ziet ook dat diverse schrijfwijzes van de naam voorkomen. Een bekend fenomeen in onze familie. Zo heet ik Mestrum en mijn vader Mestrom ;-)

Tot slot meld ik u dat er op mijn website mestrum.nl nog meer informatie staat over onze familie, zoals waar komt onze naam vandaan, wie is de (oudste) stamvader, de landbouwgebieden van de familie in diverse plaatsen, in welke stam hoor ik en mijn familie eigenlijk thuis en een hypothese van oorsprong van de familie.

Ik wens u veel plezier met het zoeken in deze informatie, bronnen, foto's en verhalen.