Hypothese voorvaders familie Mestrom Mestrum

Joannes ? Mestrom

Persoonskaart

Notities

In de aantekeningen en onderzoek van Jos Mestrom uit St. Odiliënberg over de familie Mestrom lanceert hij een hypothese om alle stammen aan elkaar te koppelen via Joannes Mestrom, o.a. de vader van Joannes, de koster uit Maasbracht en Franciscus, de stamvader van de stam Linne. Er is daar nog niets van te vinden maar deze hypothese is niet onwaarschijnlijk. Hij neemt aan dat de naam waarschijnlijk Joannes is geweest omdat de 2e zoon van Petrus in Friesland (broer van oerstamvader Joannes) genoemd is naar de opa van moederszijde, nl. Gosse, is het waarschijnlijk dat de oudste zoon genoemd is naar de opa van vaderszijde, vandaar Joannes.

Mocht dit gezin inderdaad zo samengesteld zijn geweest dan zijn alle stammen Mest(e)rom /Mestrum aan elkaar gekoppeld (Linne, Montfort, Maasbracht, Belgie, Duitsland en onderdelen daarvan zoals "uitstapjes" naar regio den Haag, Nieuwe Zeeland, Amerika en Australië.)


Vooralsnog blijft het een overigens niet onwaarschijnlijke hypothese.

De afzonderlijke takken zijn apart uitgesplitst in aparte stambomen. Alleen de tak Petrus (als broer van o.a. Franciscus (Linne) en Joannes (Maasbracht, België, Venlo en Keulen)) werken we hier verder uit, omdat deze tak waarschijnlijk is uitgestorven. Er is in ieder geval niets meer van terug te vinden.